VoIP Telefonközpont

tudástár

VoIP Telefonközpont

Mi az a VoIP?

A VoIP (Voice over IP) az Interneten közlekedő hangot jelenti. A hagyományos réz kábelek helyett az Internetet használjuk a hang közvetítésére. Így kis túlzással azt állíthatjuk, hogy ahol van Internet ott működik a VoIP Telefonálás is.

Milyen különleges végberendezésre van szükség?

A VoIP vonalak igénybe vételére szükségünk van valamilyen végberendezésre.
VoIP Telefon nagy tudású, okos, sok nyomógombos, üzleti megoldásokra tökéletes eszközök
ATA átalakító VoIP – Analóg átalakító, mely a VoIP vonalakból az analóg készülékekre alkalmas vonalat álít elő
Szoftveres telefon Ingyenes vagy olcsó megoldások, melyeknek a tudása a VoIP Telefonokéval vetekszik, ám csak akkor csörögnek, ha be van kapcsolva a számítógépünk
Okostelefon a legtöbb okostelefon már fel van készítve a VoIP használatára, amennyiben nem lennénk elégedettek a szolgáltatásokkal úgy a számítógépeken elérhető szoftverek ezeken az eszközökön is elérhetőek

Mekkora a VoIP Telefonközpont sávszélesség igénye

A VoIP Telefonközpontok az Internetet használják telefonálásra. A mai nagy sávszélsességű Internet kapcsolatok lehetővé teszik azt, hogy több konkurens, hívást lehessen indítani egy telefonszámról. A DKN VoIP Telefonközpontok az alaw kódolást használják. Ez a digitális vonalakkal egyenértékű hangminőséget biztosít, melyen tiszta a hang és a Fax üzenetek is tökéletesen megérkeznek.

Alaw kódolással a hangnak 64kbit/s sávszélességre van szüksége. A hang feletti csomagoknak további 16kbit/s sávszélesség kell így összesen egy csatornárnoz 80kbit/s fel és letöltésre van szükségünk.

Copyright © 2017 HelloVoip